SISÄLTÖ

LinkedIn kokonaisuutena

 

LinkedIn on kansainvälinen sosiaalinen media. LinkedIn mainitsee visiokseen luoda ammatillisia mahdollisuuksia jokaiselle yksilölle. Heidän missionsa on yhdistää maailman ammattilaiset, jotta he voivat olla entistä tuottavampia sekä menestyvämpiä. LinkedIn on perustettu vuonna 2002 (LinkedIn, 2022.)

Mihin LinkedIniä voi hyödyntää?

 

Hyödynnetään LinkedIn sivulla kävijöiden tietoja, jotta voidaan arvioida nykyistä kävijäryhmää kohderyhmään. Voimme näin arvioida yrityksemme markkinoinnin onnistumista LinkedInissä ja ohjata toimintaa entistä paremmin.

Mitä voin tehdä nyt?

 

  • Tutki analytics sivulla olevaa kävijä dataa; TAI
  • Tutki marketing sivulla olevaa dataa

 

Jos et vielä tiedä kuinka tehdä yllä mainitut toimenpiteet voit lukea alta tarkemmat ohjeet.

Analytiikka

 

LinkedIn tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia seurata kävijöiden toimintaa profiileissasi. Osa toiminnoista on maksullisia, kuten kaikkien henkilökohtaisen profiilisi kävijöiden näkeminen. Usein yrityksillä on alihyödynnettyjä tietojärjestelmiä, joista voidaan johtaa tietoa asiakkaista ja heidän toiminnastaan (Arantola & Simonen, 2009, pp. 25).

 

LinkedIn on usein yrityksellä käytössä, mutta tietoa kävijöistä ei hyödynnetä liiketoiminnassa. LinkedInissä toimitaan erilaisilla profiileilla. Näistä yleisimpiä ovat henkilökohtaiset ja yritysprofiilit.

Yritysprofiilissa (LinkedIn, 2022) voidaan seurata muun muassa:

Yritysprofiilin analytiikkasivun nähdäkseen on käyttäjällä oltava admin oikeus. Kun käyttäjällä on admin oikeus yritysprofiilin analytiikkasivulle pääsee joko hakemalla yrityksen yrityshausta tai painamalla profiilikuvakkeen alasvetovalikosta ja valitsemalla alasvetovalikon otsikon ”manage” alta halutun yrityksen nimen.

Henkilökohtainen profiili

 

Henkilökohtainen profiili on nimensä mukaisesti yksityishenkilölle luotu profiili. Profiiliin kirjaudutaan aina vaikka hallinnoisit myös yritysprofiileja. Toisin sanoen voit hallinnoida kaikkia muita yritysprofiileja oman profiilisi kautta.

 

Henkilökohtainen profiili muistuttaa etäisesti ansioluetteloa. Omaan profiiliin kirjoitetaan erityisesti ammatillisista ansioista, työpaikoista sekä koulutuksesta. LinkedIn eroaakin huomattavasti esimerkiksi toisesta suuresta sosiaalisesta mediasta nimenomaan ammattimaisuuden vuoksi. Kun esimerkiksi Facebook keskittyy ihmissuhteisiin LinkedInissä keskitytään asioihin kuten oman ammattitaidon kehittämiseen, työnhakuun ja uutisten käsittelemiseen ammatillisen kontekstin kautta.

Yritysprofiilissa (LinkedIn, 2022) voidaan seurata muun muassa:

Yritysprofiili

 

Olemme nopeasti sivunneet Analytiikka osiossa yritysprofiilia. Yritysprofiili on yritykselle luotu sivu LinkedIn alustalle. Yrityksen verkkosivut ja LinkedIn profiili ovat täysin erillään olevat asiat. Yrityksen LinkedIn sivut ovat käytännössä tällä kyseisellä alustalla oleva edustustili, jolle voidaan kirjoittaa esimerkiksi yrityksen kohokohtia, yhteistyö- tai rekrytointi-ilmoituksia.

 

Profiilia hyödynnetään erityisesti yrityksen julkisivuna. Työntekijät voivat ilmoittaa työskentelevänsä yrityksessä ja yritys voidaan merkitä julkaisuihin. Yritysprofiilissa on myös mahdollisuus kertoa yrityksen arvoista, koosta sekä sijainnista helposti lähestyttävässä muodossa. Näin yrityksestä kiinnostuneet voivat helposti selvittää mistä yrityksessä on kyse.

Miksi minun pitäisi olla kiinnostunut LinkedInistä?

 

Videolla kerrotaan muutamia hyötyjä joita aktiivisella LinkedInin käytöllä voidaan saavuttaa. Katso video ja pohdi olisiko LinkedIn yrityksellesi hyödyllinen kauppapaikka.

 

LinkedInin hyödyt:

  • Ihmiset ovat ammatillisessa mielentilassa käyttäessään LinkedIniä
  • LinkedIn käyttäjät keskustelevat ja auttavat mielellään toisiaan sekä verkostoituvat keskenään
  • Keskustelun avaus viestillä on helppo tapa luoda yhteys henkilöön